Категории
Пол

Мъж

Picture
На тази страница ще намерите съвети за правилно измерване и определяне на размера. С тях лесно ще изберете подходящия за Вас размер.

За тази цел са Ви необходими само лист хартия, химикалка и шивашки метър. По-долу ще намерите информация, как и къде да измерите анатомичните данни на вашето тяло. В таблицата е посочен размерът, който съответства на вашите анатомични данни. Запишете размерите си и можете да започнете с пазаруването.
Важно: Таблицата е базирана на анатомичните Ви данни. Числата в таблиците не са мерни единици за самите дрехи!

Съвети:
  • Ако се колебаете между два размера облекло, вземете по-малкият, ако предпочитате да носите дрехите по-плътно до тялото, но ако предпочитате повече свобода - изберете по-големия.
  • Водещ размер за якета е гръдна обиколка.
  • Водещ размер за мъжки панталони е обиколката на талията.
  • Водещ размер за мъжки ризи е обиколката на врата.
Ръст:

Ръстът се измерва в изправено състояние на тялото в близост до стена. Вземете шивашки метър и го поставете от върха на главата до края на петите като го пускате плътно по стената. Отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

Обиколка на врат:

Вземете шивашки метър и го поставете около врата. Следете метъра да бъде плътно, но не стягайте силно около врата. Отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

Гръдна обиколка:

Вземете шивашки метър и го поставете около гръдния кош, минавайки през най-широката му точка. Следете метъра да бъде плътно по тялото. Отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

Обиколка на талията:

При мъжете обиколката на талията се измерва на нивото на пъпа.  Вземете шивашки метър и го поставете около талията. Следете метъра да бъде плътно по тялото. Отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

Обиколка на ханша:

Ханшът се измерва на нивото на тазобедрената кост, през най-изпъкналата част на седалището. Важно е да се обхване мястото, където обиколката му е най-голяма. Измерването се прави най-добре в изправено положение на тялото и събрани крака. Вземете шивашки метър и го поставете около ханша. Следете метъра да бъде плътно по тялото. Отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

Дължина на ръката:

Дължината на ръката се измерва започвайки от рамото, надолу по ръката, през леко свития лакът до началото на китката. Вземете шивашки метър и го зардъжте в края на рамото, свийте леко лакътя и прокарайте сантиметъра по външната страна на ръката. При китката отбележете сантиметрите и намерете най-близката стойност в таблицата.

 

Номерация

tablica razmer myje